Как да флиртувате и да влезете във връзка със срамежлив мъж

срамежлив мъж
Любов и партньорство

Как да флиртувате и да влезете във връзка със срамежлив мъж

Попаднали сте на срамежливец? Или пък си мислите, че просто не го интересувате? Как да разберете дали просто не е сигурен в себе си или изобщо не сте му интересни?

За много мъже срамежливостта може да бъде основен проблем, който да им пречи много при намирането на половинка в живота. Но Интернет и сайтовете за запознанства са истинско спасение в този случай. Там на всички им е по-лесно да се отпуснат и да се запознаят, макар и виртуално, в една спокойна обстановка. Но после така или иначе трябва да последва и среща на живот.

Как да сме сигурни, че той има интерес, но е просто срамежлив?

Контакт с очите

За да се уверите в чувствата му, погледнете го право в очите. Ако не сте му интересни, той няма да отвърне на погледа. А в случай, че  той също ви гледа, но след това веднага отклонява погледа си настрани, значи вие го интересувате живо, но е свенлив.

Един по-свит мъж може също така да се изчерви при случайно докосване или когато засечете погледа му върху себе си – определено го вълнувате!

Поза на краката: Несигурният мъж държи краката си затворени или ги кръстосва крака, както и постоянно сменя позицията им.

Също така, обикновено държи ръцете си в джобовете – това е защитна реакция, за да се чувства по-сигурен.

Как да завладеете сърцето на срамежливия мъж?

Говорете с него за неговите интереси и хобита

Разгледайте фейсбук профила му и разберете какво го вдъхновява. Помогнете му да се почувства като специалист в разговора и тогава свенливостта му ще изчезне.

Не бързайте със срещата

Ако му се обадите да се срещне скоро след като сте се срещнали онлайн, той може да откаже. Дайте му време да свикне с вашата комуникация и мисълта, че скоро може да се срещнете. Понякога можете да споменете това, но не и да настоявате твърде много.

По-добре е да отидете на кино, отколкото в ресторант

Обстановката трябва да бъде спокойна, въпреки че хората около вас. Това ще ви помогне да избегнете някои смущаващи моменти.

Покажете му, че и вие се притеснявате

Това е естествено. И така той ще се чувства по-уверен.

Направете му комплимент

Всички мъже се нуждаят от това, особено срамежливите. Похвалете външния му вид, кажете му, че ви е добре с него, че ви е интересно да общувате двамата.

Дайте му ясно да разбере, че го харесвате

Усмивката или флиртуващият поглед може да не са достатъчни за срамежлив мъж. Бъдете подготвени, че трябва да направите първата стъпка.

Бъдете търпеливи

Дайте му време. След първата среща не говорете веднага за следващата и не бързайте да му признавате за чувствата си. Връзката със срамежливия мъж е дългосрочен проект. Разкрийте му се постепенно и му дайте достатъчно лично пространство.

Срамежливите мъже обикновено са по-лоялни и във връзките могат да се представят в нова, изненадваща страна. Освен това те често са романтици, знаят как да слушат и не изискват много внимание. Перфектни са, не ги подценявайте в никакъв случай!

Tagged , , , ,
на горе