Как да изтрием кръговете под очите

0

Подпухналите очи и тъмните кръгове под тях се дължат на различни причини, като алергии, стрес, умора и индивидуални характеристики на кожата. Някои домашни средства, като поставянето на резенчета краставица или торбичка чай, могат да облекчат проблема временно, но не са дългосрочно решение.

Обикновено подуването около очите показва прекомерно натрупване на течности, оток в околната кожна тъкан. Поради факта, че кожата около очите е много тънка в сравнение с останалите участъци от тялото, подуването и обезцветяването й са много по-видими.

Подпухването и появата на отоци около очите се получава заради висока консумация на сол, което води до задържане на течности, дехидратация, умора, стрес и липса на сън.

С напредването на възрастта подпухналостта на очите може да е причинена от мастната тъкан, която защитава окото отвътре в костната структура. Когато тази мастна тъкан започне да се придвижва навън, запълва пространството под очите, което се изразява с подуване. Причината е, че процесите на стареене водят до изтъняване на мембраната, която задържа мазнините.

Подпухналостта на очите след сън се дължи на липсата на „движение“ на клепача. Когато спим, окото не мига и се получава натрупване на течности. За да се намалят подпухването и кръговете под очите, може да се използва специализирана за целта козметика.

Хранителният режим също е от съществено значение – важно е да се увеличи приемът на течности и да се намали консумацията на сол. Добрият и качествен сън, както и почивката също допринасят за хубавия вид на лицето.

Подпухналостта на очите може да се дължи и на по-сериозен здравословен проблем. При страдащите от заболяване на щитовидната жлеза например е наличен силен оток на тъканите и мускулите на очите.

Leave A Reply