Какво иска кожата след 40

0

След навършване на 40-тата година навлизате в периода на зрелостта. Вашата кожа се нуждае от далеч по-голямо внимание, защото намаляват колагенът и еластинът в нея, появяват се по-дълбоки бръчки.

Разполагате с много и ефикасни средства, които стягат кожата, овлажняват я и смекчават бръчките. Доверете се на специалните лифтингови и укрепващи продукти. Всички с витамин А са се доказали в борбата срещу бръчките. Използвайте непременно крем за кожата около очите, и то от най-качествените марки.

Сапунът е твърде агресивен за вас.Чистете лицето с предназначени за целта гелове, а още по-добре е да използвате почистващо тоалетно мляко и тоник.

Не забавяйте пилинга. Трябва да го прилагате 2-3 пъти месечно.

Ето и една домашна рецепта, подходяща за сезона. Намачкайте зърна от грозде, добавете смлени овесени ядки и пригответе кашовидна смес. Нанесете дебел слой върху лицето, масажирайте с кръгови движения и измийте с преварена вода.

Два пъти седмично прилагайте възстановяващи маски.

Шепа замразени черни боровинки пък разбийте на каша, добавете 20 г. мая, която предварително сте разбъркали с топла вода. нанесете дебел слой от сместа върху лицето и деколтето, изчакайте да засъхне (около 20 минути) и измийте с вода.

Leave A Reply