Зодиите, които са страхотни бащи
Астрология

Зодиите, които са страхотни бащи

Да си родител е едно от най-хубавите неща на света, защото появата на едно дете дава друг смисъл на живота. Наред с емоциите и еуфорията от раждането на този мъничък човек, идват и големите отговорности. Някои се справят по-добре с тях, докато на други им трябва много повече време и усилия, за да влязат в новата си роля. Наред с индивидуалните черти от характера на всеки и семейната среда, част от уменията да бъдем родители се коренят и в нашия зодиакален знак. Ето какви бащи са представителите на всяка зодия:

Козирог

Козирог е роден да бъде баща – това е неговото истинско призвание. В ролята на родител той обича да преподава с пример, като иска децата му да бъдат трудолюбиви и отговорни. Винаги търси нови начини да ги образова, независимо дали става дума за творчески или традиционен подход. Колкото и да иска да даде на децата си всичко, този знак знае, че не бива да прекалява с това и понякога ги оставя се учат сами. Дори, ако това означава да отделят десет минути, за да осъзнаят, че 2×2 е равно на 4, Козирозите искат децата им да бъдат независими и да могат да мислят самостоятелно.

Телец

Телецът е един от най-привързаните родители. Като баща, за него е важно децата му да се чувстват сигурни и спокойни, както и да разберат важността на семейството. Хората от тази зодия винаги се опитват да измислят нови и креативни начини да съберете всички. Козирогът е много търпеливи с децата си и почти никога не им повишава тон, освен ако не е крайно наложително. Децата го обичат, защото е лоялен и знаят, че във всеки момент ще бъде до тях.

Близнаци

Като баща, за този знак е важно децата му да останат физически и психически здрави. Вместо да се прибират от магазина за хранителни стоки с чипс и замразени пици, тези хора предпочитате по-здравословен подход към приготвянето на храната. Наред с това насърчават децата си да се занимават със спорт или друг вид физическа активност, която ги поддържа във форма и заети. Близнаците искат да научат децата си на всичко, което знаят, и вярвате, че е важно наследниците им да са културно образовани.

Рак

Семейното време е най-важното като бащите от този знак. Те обичат да създават семейни традиции, независимо дали играят настолни игри, ходят на кино или са на разходка в зоологическата градина. Искат всички в семейството да са близки. Понякога обаче децата им могат да си помислят, че прекалено много ги контролират. Ако искат малките да се забавляват със семейството, също е важно да уважават личното им пространство, когато имат нужда от такова.

Скорпион

Едно от най-големите притеснения на Скорпионът като баща е да държи децата си ангажирани и заети. Той иска наследниците му да бъдат социални и отстъпчиви, затова винаги ги насърчава да участват възможно най-много в извънкласни програми. Бащите от тази зодия вярват, че заетото дете е щастливо дете, затова винаги се опитват да му помогнат да преследва своите интереси и хобита. Въпреки че искат най-доброто за малките, те понякога също могат да бъдат възприемани като твърде контролиращи. Ако децата искат да пропуснат някое посещение на музей или театър, няма проблем да им дадете почивка.

Риби

Тяхното родителско наследство се фокусира силно върху творческата свобода и изразяване. Каквито и интереси да имат техните деца, те ще направят всичко, за да им помогнат да го изследват още по-дълбоко и да го развият, доколкото могат. Като Риби, една от най-големите им ценности е да бъдат добри към другите. Като ги наблюдават, техните деца се научават как да бъдат добри с другите хора и да показват уважение към всички, които срещат. Докато намеренията им като баща са забележително големи и безкористни, понякога забравят, че не трябва да бъдат прекалено снизходителни.

Везни

Нуждите на техните деца са всичко за тях. Каквото и да искат малките, те ще им го дадат без колебание. Една от най-важните им семейни ценности е, че нямат тайни. Искат децата им да могат да говорят с тях за всичко. Те са толкова загрижени за нуждите им, че понякога ви е трудно да кажете „не“ на неща, които може дори да не са необходими. Последен модел телефон? Имате го. Тъй като са толкова готови да давате, Рибите лесно могат да останат разочаровани, когато децата им не им отвръщат, което е нормално докато са още малки. Най-важното за представителите на тази зодия е да знаят, че децата ги обичат, макар и понякога да не им отвръщат по начина, по който искат.

Овен

Овенът е страстен, настоятелен и велик лидер. Неговата решителност и непоколебимост несъмнено ще бъдат корените за успеха на децата му, които ще се научат от него как да бъдат независими и целенасочени. От друга страна, понякога Овните позволяват на ината си да надделее, което може да създаде много драма и кавги в домакинството, а ако не внимават, това може да навреди много на отношенията им с децата. Те трябва да се научат да бъдат малко по-търпеливи и разбиращи, а децата им ще оценят и ще очакват от тях дори повече, отколкото в момента.

Дева

Девите държат на подредеността и това се пренася и във възпитанието на децата. В къща, пълна с малчугани, винаги се грижат всичко да е чисто и спретнато. Не се колебаят да им дадат от домакинските задължения, защото вярват, че това учи децата им на отговорност. Въпреки че на моменти може малко да прекаляват в старанието си, те уважават и ценят мненията и чувствата на децата си. Ето защо искат да се уверят, че не ги претоварват със стремежа си да са перфектни. Ако винаги оправят косата на малките, която не е на място, или ги разпитвате къде са на всеки десет минути, когато са навън с приятели, това може да стане малко досадно.

Лъв

Лъвът можете да бъде доста снизходителен и импулсивен на моменти. Като всеки горд родител, той се радва да се хвали с децата си без никакви колебания. Искат децата му да имат по-добър живот от него и понякога може да се увлече с това, като се съсредоточи върху собствените си нужди, вместо върху тези на децата. Лъвовете имате много важни уроци, на които бихте могли да научат наследниците си и може би това е нещо, върху което трябва да се съсредоточат повече, вместо да им купуват всякакви скъпи вещи, които поискат, без значение дали има нужда от тях. Просто може да почакват до Коледа.

Стрелец

В природата на хората от зодия Стрелец е да обичат да пътуват и да бъдат авантюристи, затова искат и децата им да имат същата настройка за живота. Понякога дори могат да стигнат дотам, че да вземат малките от училище, за да ги заведат на екскурзия. Да бъдат бащи за тях може да бъде трудно в този аспект – искат децата им да виждат света и да бъдат културно образовани, но също така им е трудно да дадеш приоритет на нещата, които ще ги научат да бъдат отговорни възрастни. Често Стрелците губят функцията си на родител и изпадат повече в ролята на повече приятел, което е добро в момента, но може да доведе до по-големи проблеми занапред.

Водолей

Понякога като баща Водолеят има чувството, че трябва да бъде най-добрият приятел на детето си. Той по природа е лежерен, спокоен и понякога можете да не влага много емоции, но когато става въпрос за отглеждане на дете, невинаги това върши работа.

Истината е, че не всеки има всичко необходимо, за да бъде най-великият родител на света и това е напълно нормално – всички правим грешки. За щастие децата забравят бързо. Те жадуват и се нуждаят от емоционална подкрепа, а без нея могат да изпаднат в депресия и да се сблъскат с цяла гама от други пречки в живота си. Така че, ако решите да имате деца (или вече имате деца), уверете се, че им давате много любов и обръщате голямо внимание на това, от което се нуждаят. Няма нищо по-важно за едно дете от родителската любов, така бъдете до него и направете всичко възможно за семейството си. Това е всичко, което се иска от вас.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , , , ,
на горе