Закъде без празнични питиета?!

0

Изберете качествено бяло вино. По-добре да е по-скъпо и по-хубаво и да пийнете по-малко, отколкото вино със съмнителен произход.  По време на празниците може мъничко да превишите позволената от докторите дажба от две чаши на ден, но все пак не толкова, че на сутринта да се чудите как да се борите с махмурлука. Шампанското няма да ви навреди, но трябва да го пиете внимателно. То бързо „хваща” и причинява стомашни киселини. Най-добре е да го комбинирате с натурален сок от портокал, ананас, праскова или кайсия.

Ограничете спиртните напитки колкото може повече. От една страна, те са много калорични, а от друга-силно обезводняват и това се отразява зле на организма. Освен това благодарение на аперативите много бързо и лесно можете да стигнете до състояние, за което на сутринта да съжалявате.

Не комбинирайте алкохол с мазна храна. Това е истинска атака за стомашната лигавица. Можете да намалите влиянието на алкохола, като го пиете в комбинация с минерална или газирана вода, плодов сок и орехи.

Друго често срещан съвет е на всяка чаша алкохол, да пиете по чаша вода. Ако в един момент почувствате стомаха си като аквариум, това означава, че е крайно време да спрете с алкохола.

Не си лягайте веднага след последното питие. Опитайте се поне още час да останете будни и да се движите-една разходка е добра идея. Ако не ви се чака цял час, поне изпийте голяма чаша с вода, преди да заспите.

Въпреки предпазните мерки на сутринта се чувствате зле? Хапнете за обяд само зелена салата с лимон и малко повече сол, пийнете плодов сок, или минерална вода с малко сода за хляб в нея. Изчакайте 2-3 часа преди първото кафе за деня.

Leave A Reply