Закони на Вселената, които вършат чудеса: Точни инструкции как да променим живота си и да получим всичко, за което мечтаем

Закони на Вселената
Психология

Закони на Вселената, които вършат чудеса: Точни инструкции как да променим живота си и да получим всичко, за което мечтаем

Много често, гледайки отстрани живота на другите, си мислим, колко несправедливо е това, че някои са „целунати от Бога“, а на други са дадени само терзания и мъки. Да, животът е несправедлив. Но това ли е всичко наистина?

Всъщност просперитетът е действие, което понякога се случва на хората, но не идва от само себе си. Ако човек не засади семената му, той няма да разцъфне.

Законите, които ще разгледаме сега, са точни инструкции как да променим живота си и да получим всичко, за което мечтаем.

Всичко, което се случва в нашата „вътрешна градина“ е резултат от дейността на мисленето, която кара човек да действа и да предприеме нещо.

Ревизия

Най-напред е необходимо да ревизирате точно тази градина. Помислете колко често я поливате с положителни емоции, колко често й давате вътрешното слънце, с какви торове от впечатления и реакции подхранвате почвата й.

Когато съзнанието ни е натъпкано с негативни  мисли, човек се чувства заринат с тях. Това провокира други лоши прояви – щом се събудим, веднага попадаме в един невъзможен живот, в който всичко е скучно, сиво и безнадеждно. Отлагаме щастието за по-късно. Но кръгът е омагьосан и така и не му даваме шанс да дойде. Примиряваме се, че в този живот ще е така. Добре, че има и следващи.

Защо се случва това?

Мозъкът може да вижда само през нашите очи. Той е запомнил алгоритъма на действия, мисли и реакции и я кара на „пълен автоматик“.

Собственикът на мозъка постоянно зарежда едно и също нещо в мислите си и създава атмосфера на сигурност. Сигурност в лошите неща, от които уж иска да се отърве.

Но за да се случи това, са необходими други мисли. И те не идват, не защото не искат да дойдат, а защото самият човек не ги допуска там. Отлагаме от ден на ден едно и също нещо, мечтаейки как всичко ще се случи от само себе си по магически начин. Но не става така. Ако искате да промените нещо, няма кой друг да го направи вместо вас. Трябва да вземете нещата в свои ръце и колкото и да е трудно, да се изправите лице в лице с проблема. Ще помогнат няколко важни закона, които трябва да спазвате.

Законът за прошката

Латентното недоволство и таенето на обида са нещо като кола на трупчета, стояща в гаража. Отрицателната енергия живее в човека, произвежда отрова, изяжда положителните му емоции и настроение. Това е гнилоч в тялото ни, но не правим нищо, за да се очистим от нея.

Да простиш е много трудно. Може би най-трудното умение. Но без прошката няма да намерите лекота и няма да се отворите за положителните промени в живота си.

Необходимо е да приемем с благодарност всеки урок в живота и всеки човек, който се е оказал в ролята на учител и ни е преподал този урок. Даже и ако много боли. Освободете се от този човек, премахнете обидата завинаги и използвате освободеното пространство, за да настаните там позитивно отношение към живота и желание за растеж.

Тези уроци са торовете на нашата „вътрешна градина“. И те се дават именно за това, за да коригираме и подобрим нашата „почва“.

Ако човек каже „не“ на негативни емоции и чувства, тогава вратите му са отворени за новите, положителни неща – богатство, хармония и любов.

Законът за творчеството във всичко

Винаги включвайте позитивно мислене във всяка дейност. Не оставяйте растежа на собствената си вътрешна градина на произвола на съдбата, като правите машинално всичко. Не вървете по едни и същи утъпкани пътища, особено, когато знаете накъде водят те. Изберете да промените себе си, средата си, нагласите си, да рестартирате живота си и да започнете „на чисто“.

Законът за попълване на празнотата

Постарайте се да изхвърлите всички стари и ненужни неща, да се разделите с тези, които не ви харесват, да се отървете от лошите навици и стереотипите.

Спрете да попивате от тяхната отрова и да я разливате доброволно по цялото си тяло.

Когато нещо е вредно и сте убедени в това, просто скъсайте връзките и се освободете.

Понякога не се получава, защото хората сме страхливи по природа и се тревожим, че ще след „чистката“ у нас ще остане плашеща празнота. Но няма да има празнота. Защото всичко, което се изхвърля, бива веднага заменено от нещо ново. Това е законът. Докато старите и непотребни мисли и емоции се пазят, Вселената не намира място, за да ви изпрати нещо наистина стойностно.

Закон за баланса и циркулацията

Обичаме да се придържаме към това, което ни харесва и ни е скъпо, дори да включва страх и болка. С някаква мазохистична злост ревниво пазим тези чувства в сърцето си, а можем просто да ги изхвърлим от живота си и да поемем по нов път.

Какво ни спира? Страхът да влезеш в нещо ново или да се промениш. Но Вселената все пак ще ви принуди да го направите, само често чрез коварни методи, които не са за предпочитане.

Ето защо е необходимо да се научим да пускаме онова, което е вредно за нас, дори  и то да е много скъпо на сърцето ни. Защото да държите близо до себе си това, на което му е отредено да изчезне, е все едно да лишите вътрешната си градина от красиви и ярки цветове. Да оставите плевелите да я задушат и тя да опустее напълно.

Да, сезоните се сменят и това е нормално. След прекрасните пролет и лято следват тъжните есен и зима, но това е естественият кръговрат на живота, който не можем да променим и с който трябва да се примирим. Това е Вселената. Всичко е циклично.

Законът за свързаното въображение

Въображението ви не трябва да спи. Именно резултатите от неговата работа са свързани с по-нататъшния просперитет.

Когато градинарят планира да засади цветя и да оформи цветни лехи, засаждайки семена и фиданки в тях, той вече си представя добрия резултат в ума си.

Същото е с човека и неговата вътрешна градина – през повечето време трябва да сте свързани с въображението си. Представете си по-често подобрена версия на живота, мечтите, които вече са се сбъднали, вашият успех, вашата реакция на този успех, себе си в един живот, променен към по-добро.

Утвържденията не са просто глупости.  

Вибрациите на душата също са важен компонент за успешния цъфтеж на вътрешната градина.

Мозъкът започва да чува тези мисли, да усеща радостта от извършените действия, пуска механизъм за изпълнение, защото смята, че това е реалност и че точно от това се нуждаете.

Деактивира страха, забранява мислите на човек за всякакви препятствия. Помага да прочетете знаците на Вселената с всички средства, да се почувствате, да сте в тандем със ситуацията и времето. Тоест, води ви към истински чудеса.

Бъдете най-добрия градинар за себе си! Изберете най-добрите торове, най-ярката и най-добрата светлина, бъдете в състояние да споделяте и прощавате, да вярвате в най-доброто, да си представяте резултатите, да използвате креативността и въображението си.

Само тогава ще се случи това истинско цъфтящо чудо във вашата градина, за което винаги сте мечтали.

Tagged , ,
на горе