Признаци, че партньорът ви е емоционално недостъпен

Признаци, че партньорът ви е емоционално недостъпен
Астрология Любов и партньорство Психология

Признаци, че партньорът ви е емоционално недостъпен

Терминът „емоционално недостъпен“ се използва много често, често по нецензурен или дори хумористичен начин. Реалността обаче е, че да бъдеш с някой, който е емоционално недостъпен, може да бъде много изтощително и дори да навреди на психичното ви здраве.

Емоционалната недостъпност е често срещана и има много възможни причини. Има и различни начини, по които се проявява. Задачата на партньора да разбира и общува със своята половинка, която трудно споделя това, което чувства, е много трудна.

Ето и някои признаци, че партньорът ви е емоционално недостъпен.

Той е непоследователен.

Непоследователното поведение е издайнически признак за емоционална недостъпност. Може да е трудно да се довериш на непоследователен човек да направи това, което казва, че ще, или да се появи, когато обещае, че ще го направи. Понякога може да не намирате логика в действията им и комуникацията с тях да бъде трудна. Някой, който се държи непоследователно, понякога може да ви се обади, както е обещал, а друг път напълно да ви пренебрегне. Тези хора може да се държат така, сякаш нещата вървят добре, но след това изчезват.

Той не се отваря.

Класически признак, който трябва да търсите, е липсата на желание или дори способност за свързване на по-дълбоко ниво. Ако партньорът ви винаги избягва смислени разговори, той може да е емоционално недостъпен. Този тип хора се опитват на всяка цена да избягват сериозните разговори. Ако партньорът ви се бори с това, вероятно няма да знаете много за миналото  и семейството му. Това би било сериозно изпитание за вашата връзка, защото ако не споделяте, то тя е в опасност.

Той харесва вашата недостъпност.

Емоционално недостъпните хора често също са привлечени от такива. Те са истински жертви на манталитета „винаги искаш това, което не можеш да имаш“. Малко поиграване в началото на една връзка е нормално и няма за какво да се притеснявате. Но ако месеци наред партньорът ви все още изглежда най-заинтересован, когато не сте наоколо, внимавайте. Това е знак, че всъщност може би не сте един за друг.

Не е преодолял предишна връзка.

Хората, които са заседнали в коловоз заради предишна връзка, е по-малко вероятно да бъдат емоционално достъпни. Може да е трудно за някой да бъде открит в една връзка, ако все още се справя с болка и тъга. Може би все още мислят за това, което са пропуснали в предишните си отношения с друг човек, отколкото да мислят за сегашната си половинка.

Бяга от трудности.

Хората, които се борят с емоциите си, са по-склонни да бягат от трудни ситуации. За тях е трудно, ако не и невъзможно, да се справят с конфликти и силни усещания. Ако партньорът ви изчезва за известно време всеки път, когато имате спор, или той има поток от бивши, с които са останали само няколко месеца, той може да е емоционално недостъпен.

Той не ви представя на близките му.

Въпреки че в началото е съвсем нормално, внимавайте за партньори, които отказват някога да ви запознаят с другите хора в живота си. Това може да са техните приятели, семейство, колеги и т.н. Това е класическа черта на емоционално недостъпен партньор и вероятно произтича от неговия страх или очакване, че няма да сте наоколо след известно време.

Има проблеми с доверието.

Може би очевиден, но проблемите с доверието са издайнически знак. Емоционално недостъпният човек винаги ще очаква най-лошото от хората и неговият партньор не е изключение. Ако половинката ви никога не се отваря пред вас и никога не ви вярва достатъчно, за да ви каже нещата, които го правят уязвим, той вероятно е емоционално недостъпен. Той би имал повече тайни от вас, отколкото от приятелите си. Предполага, че вие трябва да бъдете най- близкият му човек.

Страх го е от обвързване.

Страхът от обвързване във връзките е нещо, с което хората са склонни да се шегуват, но може да бъде сериозен проблем. Нормално е хората във връзка да се обвързват един с друг. Хората, които са емоционално недостъпни обаче, никога няма да се обвържат с партньорите си. Те може да говорят за това по начин, който подсказва, че възнамеряват да се ангажират, но всъщност никога няма да се хвърлят в дълбокото.

История с провалени връзки.

Ние загатнахме за това преди, но ще го кажем отново – човек, който е емоционално недостъпен, не се задържа в дългосрочни връзки. Ако партньорът ви никога не е бил с някоя жена повече от 18 месеца, той може да спада именно в тази категория, за която говорим.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
0 Споделено
Tagged , , , , , , ,
на горе
Copy link
Powered by Social Snap