Виновна ли е жената, че мъжът до нея изневерява
Любов и партньорство

Виновна ли е жената, че мъжът до нея изневерява

Защо мъжът изневерява? Мъжете и жените могат да изневеряват по много различни причини. Но това вероятно се дължи повече на начина, по който мъжете и жените са социализирани, отколкото на някакви вродени различия между тях. Колкото повече ние като общество се отдалечаваме от тази социализация и от патриархата, толкова по-малко виждаме тези полови различия в поведението на изневяра.

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg

Причини, поради които мъжът изневерява:

Той търси изход

„Понякога, когато мъжете изневеряват, това е, защото се опитват да излязат от връзка и това е първата стъпка.

Въпреки че хората от всякакъв пол може да изневеряват поради тази причина, мъжете може да са по-малко склонни да водят трудни разговори с партньорката си относно собствените си нужди и връзката. Ако търсят изход, може да видят измамата като средство за постигане на цел. Те някак са приключили с брака или връзката си и вместо да водят този труден разговор, те просто ще имат афера, която ще бъде идеалната предпоставка за раздяла.

Мъжете търсят връзка

Независимо от това, което нормите за пола могат да ни кажат за мъжете, изневярата не винаги се случва по чисто физически причини. Ако се чувстват невидими и подценени от жената до себе си, тези неща ги нараняват и ги карат да отидат в зона, в която се защитават.

И най-общо казано, мъжете са много по-малко склонни да имат добра система за социална подкрепа, що се отнася до близките приятели. В тези случаи състраданието и подкрепата от друга жена в живота му може да са добре дошли.

Имат социопатични или нарцистични черти

Ако партньорът е изневерил, може да има социопатични тенденции или нарцистични черти. Може да са някой, който буквално не се интересува от чувствата на партньора си. Те искат това, което искат, и не се интересуват от нищо друго.

Когато се появи възможност за измама има определени хора, които нямат добра способност да разбират емоциите на другите хора или въздействието на поведението им върху другите хора – нарцистични качества.

Трябва да се отбележи, че повечето хора имат някакво ниво на нарцистично поведение и не всеки човек с нарцистично поведение е пълен нарцисист с нарцистично разстройство на личността. Същото може да се каже и за социопатията, известна още като антисоциално разстройство на личността.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Изневярата е грях, който заплащаме с парченца от душата си

Любов на работното място: Когато Ваш колега се влюби до уши във Вас

Да гледаш своя партньор щастлив е най-прекрасното чувство на света

Tagged , , , , , , , ,
на горе