Руло Стефани

0

Продукти: 1 кг. кайма смес (телешко и свинско месо), 1/2 ч.л. черен пипер, ако каймата не е солена осоляваме на вкус, чубрица 1 ч.лъжичка, 2-3 щипки кимион, 1 сурово яйце, 2 средно големи картофа, настъргани на ситно ренде; 2 ч.л. кисело мляко с 1/3 ч.л. хлебна сода (сода бикарбонат), червен пипер 1 ч.л. и 1 връзка ситно нарязан магданоз; галета, олио

За Плънката: 2-3 кисели краставички, нарязани на жулиени, 2 твърдо сварени яйца, 2 сварени моркова, нарязани на жулиени.

Приготвяне: Омесваме каймата, разстиламе я върху стреч фолио във формата на правоъгълник с дължината на тавата, в която ще печем. Нареждаме продуктите за плънката, като яйцата ги разрязваме на 2 или на 4. Оформяме с помощта на фолиото руло. Намазваме тавичката с мазнина и поставяме внимателно рулото в тавата с помощта на фолиото, като го поръсваме с галета и леко го потупваме. Поставяме в предварително загрята на 190 С фурна и печем около 1-1:15 минути. Ако каймата не пуска вода, доливаме малко вода по време на печене, за да не загори рулото.

Categories: Рецепти

Leave A Reply