Пиле със Зеленчуци

0

Продукти за 4 порции: 800 грама пилешко филе, 4-5 с.л. олио, 4 глави лук, 2 червени и 2 зелени пиперки, 200 грама гъби, 1 домат, 1 връзка магданоз, черен пипер, сол, 50 грама брашно.

Приготвяне: Пилешкото филе се нарязва на кубчета или жулиени (по желание), овкусяваме го с малко сол и черен пипер на вкус, овалваме в брашънце и изпържваме до златисто в сгорещеното олио. Изваждаме пилето в чиния и добавяме към олиото, в което сме пържили пилето гъбите нарязани на парченца. След като се задушат и останат на мазнина, добавяме лука нарязан на полумесеци, пиперките на жулиени и задушаваме като прибавим малко вода към тях (около 20 мл.). След като лукът омекне и стане прозрачен, добавяме обеления и нарязан на ситно или настърган домат (може и от консерва). Задушаваме, докато се изпари водата от домата. В края добавяме пилешкото месо, като гозадушаваме още 2 минути, за да не изсъхне. Добавяме сол и черен пипер на вкус и връзка магданоз, нарязана на ситно.

Добър апетит!

Categories: Рецепти

Leave A Reply