Парна баня за вечна младост

0

През зимния сезон кожата е много по-чувствителна и податлива на изсъхване, лющене и сърбеж. За да се съхрани свежият й и здрав вид, е препоръчително да се вземат „на въоръжение“ някои практични съвети при прилагането на различни процедури и специализирана медицинска козметика.

Парните бани, които могат да се прилагат и в домашни условия, имат благоприятно действие върху кожата на лицето. Достатъчно е да им се отделят само 5 минути. Парата отваря порите и хидратира кожата, което позволява по-лесното действие на ексфолианти и абсорбирането на овлажнители. Когато порите са отворени, ефектът на медицинската козметика върху лицето е много по-силен, а резултатите – значително по-трайни. Изглаждат се малките бръчки и се намалява дълбочината на мимическите.

При по-сериозни кожни проблеми специалистите препоръчват употребата на кремове с еднопроцентно съдържание на хидрокортизон. Хидрокортизонът е лекарствената форма на стероидния хормон кортизол, който се синтезира в надбъбречната жлеза в човешкия организъм. Употребата на медицинска козметика с хидрокортизон намалява възпалението, успокоява кожата и предотвратява лющенето й.

След подобряване на състоянието на кожата, е добре да се използват системно лосиони, съдържащи гликолова киселина. Така се предотвратява повторната поява на дразнене.

Categories: Красота

Leave A Reply