Курабийки „Таралежчета“

0

Продукти: 2 яйца, 125 гр. масло (или мас), 1 ч.л. сода бикарбонат угасена в 2 с.л. кисело мляко, 1/2 ч.ч. захар, 2 ванилии, 100 гр. натурален шоколад, 100 мл. прясно мляко, 100 гр. смлени орехи, брашно колкото поем (около 250-300 гр.)

Приготвяне: Разбиваме маслото със захарта до побеляване, добавяме яйцата, киселото мляко със содата и ванилиите. Добавяме брашното и замесваме меко тесто. Оставяме го за 30 мин в хладилника, за да почине. След това вземаме малко топче от тестово, овалваме и изтегляме муцунка като залепваме муцунката за стената на тавата. Печем на 170 С ° около 20 минути. Внимателно с нож изваждаме таралежчетата докато са топли. Загряваме прясното мляко и натрошаваме шоколада, разбъркваме до пълното му разтопяване. Хващаме таралежчетата за муцунките, потапяме задната им част в шоколата и овалваме в смлените орехи. С клечка за зъби правим оченца от разтопения шоколад. Добър апетит! 🙂

Categories: Рецепти

Leave A Reply