Кулинарни хитринки

0

  • Когато варите картофи, прибавете към водата една супена лъжица мазнина, така ще предотвратите преваряването им и после ще ги обелите по-лесно.
  • Месото няма да се развали за 1-2 дни в хладилника незамразено, ако предварително го намажете със зехтин.
  • Когато варите боб, сложете във водата една щипка сода за хляб и малко олио-така ще се свари по-бързо. добавете солта след като изхвърлите първата вода.
  • За да се чувства по-силно ароматът на лимона, преди употреба той трябва да се попари с вряла вода.
  • За да не става на бучки грисът, изсипете нужното количество в хартиена фуния, отрежете върха й и изсипвайте по малко, като разбърквате.
  • Съхранявайте мазните продукти като масло, сланина, колбаси, кашкавал о други не в полиетиленови пликове, а в целофан.

Categories: В кухнята

Leave A Reply